H01 Naistenosasto

H01 Naistenosasto

Hoidamme naistentautien potilaita, raskaana olevia ja perheitä synnytyksen jälkeen. Kun olet potilaana mistä syystä tahansa, olemme tukenasi ja hoidamme sinua yksilölliset tarpeesi huomioiden. Suunnittelemme hoitosi yhdessä sinun kanssasi. Huomioimme perheesi ja elämäntilanteesi kokonaisvaltaisesti. Perhehuoneessa pääset tutustumaan yhdessä puolisosi kanssa vauvaasi ensihetkistä lähtien. Läheisesi voi olla tukenasi perhehuoneessa myös, jos olet potilaana sairauden tai menetyksen vuoksi.

Osastomme on vireä ja kehitysmyönteinen. Kehitämme toimintaamme ja monipuolista osaamistamme koko ajan. Seinäjoen keskussairaala on saanut vauvamyönteisyys-sertifikaatin. Osastomme toimii lääketieteen ja terveydenhuoltoalan opiskelijoiden koulutuspaikkana

Naistenosastolla hoidamme myös osastohoitoa tarvitsevia korva-, nenä- ja kurkkupotilaita, suu- ja leukapotilaita ja silmäpotilaita.

Raskaana ollessasi voit tarvita osastohoitoa esimerkiksi ennenaikaisten supistusten, verenpaineen nousun tai synnytyksen käynnistämisen vuoksi. Tulet osastolle poliklinikalta tai synnytysvastaanotolta.

Joupin neuvola

Hallituskatu 20

Synnytyksen jälkeen siirryt vauvasi ja puolisosi tai mahdollisen tukihenkilösi kanssa osastolle, kun sinun ja vauvasi vointi on tasainen, aikaisintaan kahden tunnin kuluttua synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen vierihoito on yhteisen elämänne opettelua: vauvan hoitoa, imetyksen harjoittelua ja vauvan viesteihin vastaamista. Henkilökunta ohjaa ja tukee sinua ja puolisoasi vauvan hoidossa ja omassa toipumisessasi yksilöllisten tarpeittenne mukaan. Sinulle ja puolisollesi voidaan järjestää perhehuone osaston paikkatilanteen mukaan.

Noudatamme osastolla WHO:n vauvamyönteisyysohjelman linjauksia. Tavoitteemme on, että saisit sairaalahoitosi aikana hyvät valmiudet vauvasi ruokkimiseen ensisijaisesti imettäen ja että pärjäisit itsenäisesti ja turvallisesti kotona vauvasi kanssa.

Jos vauvasi tarvitsee tehostettua hoitoa syntymän jälkeen, hoidamme sinua ja puolisoasi naistenosastolla tai pääset vastasyntyneiden tehon perhehuoneeseen tilanteesta riippuen.

Perhepesä

Perhepesä on tarkoitettu perheille, jotka haluavat synnytyksen jälkeen olla omassa rauhassaan, aktiivisia ja omatoimisia vauvansa hoidossa. Edellytyksenä on perusterve äiti ja vauva, mukana oleva puoliso, hyvin sujunut raskaus ja mutkattomasti sujunut alatiesynnytys. Perhepesähoitoon kuuluu kätilön tapaaminen kolmesti vuorokaudessa perheelle sopivaan aikaan koko hoitojakson ajan. Muutoin perheellä on rauha tutustua toisiinsa omassa huoneessaan sairaalassa, jossa apu on kuitenkin tarvittaessa ihan oven takana.

Epidemiatilanteen salliessa myös vauvan sisarus on tervetullut Perhepesään. Otathan sisarukselle mukaan matkasängyn ja ruuat, ruokien jääkaappisäilytys ja lämmitys on mahdollista. Fyysisesti Perhepesä sijaitsee naistenosastolla. Perhepesähoitoa voi suunnitella etukäteen, mutta se ei ole välttämätöntä.

Joupin neuvola

Hallituskatu 20

Naistenosastolle tulet potilaaksi joko kutsuttuna tai päivystyksenä naistenpoliklinikalta tai synnytysvastaanotolta esimerkiksi leikkauksen, gynekologisen syövän tai tulehduksen vuoksi. Voit saada hoitoa myös keskenmenon tai raskaudenkeskeytyksen vuoksi. Suunniteltuun leikkaukseen tulet leikkauspäivän aamuna suoraan LEIKO-yksikköön ja vasta toimenpiteen jälkeen naistenosastolle.

Joupin neuvola

Hallituskatu 20

Vierailuajat

Synnyttäneiden ja vastasyntyneiden luona vierailijoiden määrää on rajoitettu, jotta äiti saisi rauhassa tutustua vauvaansa ja harjoitella imetystä. Synnyttäneiden ja raskaana olevien äitien osalta vierailuajat ovat vapaat äidin puolisolle tai tukihenkilölle ja vauvan sisaruksille. Muuten synnyttäneiden ja vastasyntyneiden osalta noudatetaan ehdotonta vierailukieltoa. Tämän rajoituksen vastasynnyttäneet äidit ovat kokeneet myönteisenä.

Naistentautien ja muiden erikoisalojen potilaiden luona vierailut toivomme ajoitettavan klo 13 – 19 välille. Toivomme vieraiden ottavan huomioon myös huonetoverin levon ja toipumisen tarpeen.

Osastolla voit vierailla vain terveenä ollessasi. Kun vierailet osastolla, pyydämme käyttämään käsidesiä ainakin osastolle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi.

Yhteystiedot

Toimipisteet

Puhelinnumerot

Naistenosaston osastonsihteerien puhelinasiointi

H01 Naistenosasto, gynekologiset sairaudet, korva-, nenä- ja kurkkupotilaat, suu- ja leukapotilaat, silmäpotilaat

Puhelin

Soittoajat

ma 07:00-15:00
ti 07:00-15:00
ke 07:00-15:00
to 07:00-15:00
pe 07:00-15:00

Naistenosaston hoitajien puhelinasiointi

H01 Naistenosasto

Puhelin

Soittoajat

ma 12:00-13:30
to 12:00-13:30