Ensimmäiset palvelut siirtyvät pian uuteen Seinäjoen perhekeskukseen

  • Tiedote
  • 20.11.2024 klo 10.26

Seinäjoen asemanseudulle nousseen uuden perhekeskuksen rakennusvaihe alkaa olla loppusuoralla. Hyvinvointialue ottaa vastaan käyttöönsä tulevat tilat joulukuun alussa. Ensimmäisiä asiakkaita odotetaan saapuvaksi uuteen toimipisteeseen Ruukintie 2:een viikosta 51 alkaen.

– Ensimmäisessä aallossa rakennukseen muuttaa lasten ja perheiden palveluita, kuten äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola, lastenneuvola, kasvatus- ja perheneuvola, lastensuojelu sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita, hankkeen suunnittelukoordinaattori Virpi Finnilä luettelee.

Myös aikuisten mielenterveyspalveluita, aikuisneuvola sekä terapiapalvelut, kuten puheterapia sekä lasten fysio- ja toimintaterapia, ovat asiakkaiden saatavilla uudessa osoitteessa vielä tämän vuoden puolella.

Sen sijaan tammikuussa 2025 tiloihin muuttavat ikäkeskus sekä muita sosiaalipalveluita. Suun terveydenhuolto siirtyy myös vaiheittain tammikuussa.

Hyvinvointialue ohjeistaa asiakkaitaan ajanvarauksen yhteydessä, mihin toimipisteeseen varattu aika on sovittu. Asemanseudulle, saman katon alle siirtyy hyvinvointialueen palveluja lähes 20 eri toimipisteestä Seinäjoen alueelta.

Seinäjoen uuteen perhekeskukseen pääsee kätevästi sekä julkisilla liikennevälineillä että omalla autolla. Bussilla saapuville kulku rakennukseen on suoraan katutasosta.

Omalla autolla liikkuville pysäköintitilaa on Seiparkin uudessa P-Asema-nimisessä pysäköintitalossa, josta on kulkuyhteys perhekeskukseen. P-Asemalla pysäköinti on maksullista. Lyhytaikaispysäköinnin hinta on kaksi euroa per tunti ensimmäisten kolmen tunnin ajalta ja yhden euron per tunti seuraavilta tunneilta. P-Asemalta löytyy myös sähköautojen latauspisteitä, joita käytetään eParking-sovelluksella.

Hyvinvointialueelle on tulossa neuvontapiste perhekeskuksen toiseen kerrokseen. Myös opasteita asennetaan parhaillaan.

Muun muassa perhekeskuksen neuvolapalvelut ottavat käyttöön Akseli-itseilmoittautumisjärjestelmän. Ilmoittautumisautomaatin avulla asiakas voi esimerkiksi Kela-kortin viivakoodia näyttämällä ilmoittautua saapuneeksi sovittuun tapaamiseen. Automaatti ohjeistaa asiakkaan oikeaan odotustilaan. Itseilmoittautuminen onkin monille asiakkaille tuttua niin sosiaali- ja terveyskeskuksesta, suun terveydenhuollosta kuin keskussairaalastakin.

– Hyvinvointialueen henkilökunta on jo käynyt ihastelemassa viihtyisiä ja valoisia työtilojaan. Muuttoja valmistellaan jo hyvää vauhtia, projektipäällikkö Kirsti Saarremaa kertoo.

Hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen näkee tärkeänä sen, että eri ammattilaiset toimivat jatkossa saman katon alla.

– On hienoa, että palvelumme pääsevät muuttamaan uusiin, nimenomaan niitä varten suunniteltuihin, moderneihin tiloihin.